Eskişehir'de korku filmlerini andıran görüntü: Kaderine terk edildi Eskişehir'de korku filmlerini andıran görüntü: Kaderine terk edildi

Eskişehir’de bir otelde düzenlenen etkinlik, Proje Yürütücüsü Doç. Dr. M. Cem Babadoğan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Babadoğan, çalıştay programının detaylarını paylaşarak Horizon projesini tanıttı. Ardından İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi (IGAM) Müdürü Metin Çorabatır, göçmen iş gücünün önemine dikkat çeken bir konuşma gerçekleştirdi. Çalıştay, araştırma sonuçlarının sunumu ve üç oturumluk programın tamamlanmasıyla sona erecek.

“Göçmen iş gücüyle iş açığının kapatılması hedefleniyor”

Çalıştayda, Avrupa Birliği destekli SKILLS4JUSTICE projesine dair önemli bilgiler paylaşıldı. Proje, “Sürdürülebilir ve Adil Göç Modelleri İçin Beceri Ortaklıkları” kapsamında, Avrupa Birliği ülkeleri (Fransa, Almanya, İtalya, Polonya, Litvanya) ve Avrupa Birliği dışındaki ülkelerde (Türkiye, Birleşik Krallık, Norveç, Kuzey Makedonya, Ukrayna, Etiyopya) beceri eksikliklerini analiz ederek, göçmen iş gücüyle iş açığını kapatmayı hedefliyor. 

Türkiye ayağı Ankara Üniversitesi tarafından yürütülen proje, 8 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. 1 Kasım 2023'te başlayan proje, 30 Kasım 2026'da tamamlanacak. 

Proje gelecekteki iş gücü sorunlarına çözüm olacak 

Litvanya liderliğinde yürütülen SKILLS4JUSTICE projesi, göçmenlerin mesleki becerilerini geliştirme ve iş gücüne katılımını artırma amacı taşıyor. Bu kapsamda, sektörler arası iş birliği ve adil göç modelleri geliştirilerek, hem kaynak hem de hedef ülkelerde iş gücü ihtiyacının karşılanması planlanıyor. 

Eskişehir’de gerçekleştirilen bu çalıştay, Türkiye'nin mesleki ve teknik eğitimde uluslararası iş birliklerini geliştirme yolunda önemli bir adım oldu.