Törende Meclis Başkanı, Federal Milletvekilleri, Eyalet Milletvekilleri, Anayasa Mahkemesi ve Yüksek Yargı Organları temsilcileri, Johannes Kepler Üniversitesi Rektörü ve çok sayıda öğretim üyesinin de aralarında bulunduğu seçkin bir davetli topluluğu hazır bulundu.
Törende konuşan Yukarı Avusturya Eyalet Başbakanı Thomas Stelzer, Prof. Dr. Alpay Hekimler’in bilimsel çalışmaları ve iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine sağlamış olduğu katkılara değinirken, özellikle Linz Johannes Kepler Üniversitesi ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve ESOGÜ arasında gerçekleştirdiği bilimsel iş birliklerinin övgüye değer olduğunu kaydetti. Johannes Kepler Üniversitesi İş-Sosyal Güvenlik ve Tıp Hukuku Enstitüsü’nün onursal üyesi de olan Prof. Dr. Alpay Hekimler’in bilimsel çalışmalarının uluslararası hukukun gelişmesine belirgin katkılar sağlamış olduğunu belirten Stelzer, uluslararası bilimsel ilişkilerin geliştirmesi konusuna sağlamış olduğu üstün katkılardan dolayı Prof. Dr. Alpay Hekimler’in Eyalet Devlet Nişanı ile taltif edilmesinin uygun görüldüğünü söyledi.
Prof. Dr. Alpay Hekimler ise bu üstün ödüle layık görülmüş olmaktan dolayı Başbakan Stelzer ve Hükümetine teşekkürlerini sunarak, bundan sonra da mümkün olduğu ölçüde katkılarını sürdüreceğini söyledi. Prof. Dr. Hekimler, Devlet Nişanını Türkiye Cumhuriyeti adına kabul ettiğini ve bunun haklı gururunu yaşamakta olduğunu da sözlerine ekledi.
Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun da Prof. Dr. Alpay Hekimler’in başarısını kutlayarak, “Yukarı Avusturya Eyaleti’nin Liyakat Nişanı takdim edilen değerli dostumuz Prof. Dr. Alpay Hekimler’i yürekten kutluyorum. Türkiye-Avusturya dostluğuna yönelik olarak akademik düzeyde gerçekleştirdiği çalışmaların Avusturyalı dostlarımız tarafından takdir edilmesi beni mutlu etti” dedi.
2015 yılında da Avusturya Cumhurbaşkanı tarafından iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine vermiş olduğu üstün hizmetlerinden dolayı Altın Üstün Hizmet Devlet Nişanı ile ödüllendirilen Prof. Dr. Hekimler, akademik hayatına İstanbul Üniversitesi’nde başlamış, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde üniversitenin kuruluş aşamasından itibaren 2021 yılına kadar görev yapmış, bu esnada iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusunda üstün çaba gösterdi. Prof. Dr. Hekimler halen ESOGÜ Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Ana Bilim Dalı’nda çalışmalarını sürdürüyor.