DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, yaptığı açıklamada, DSİ'nin ülkenin su kaynaklarının korunması, yönetilmesi, geliştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla projeler üreten en büyük yatırımcı kuruluşlardan biri olduğunu belirtti. Balta, “Su hayatın merkezinde olduğu gibi kalkınmanın da merkezindedir. Sulama projelerimizle verimli topraklarımızın bereketine bereket katmak için çalışmaktayız” dedi.
Gündüzler Barajı'nın teknik özellikleri hakkında bilgi veren Balta, temelden yüksekliği 65 metre olan barajın 8,3 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip olduğunu ifade etti. Barajda depolanan su ile 12 bin 20 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlandığını vurgulayan Balta, modern sulama projeleriyle tarımda verim artışı, üretim deseninin çeşitlenmesi ve çiftçi gelirlerinde artış sağlandığını kaydetti.
Balta “Modern sulama ile kırsal kalkınmaya ve yoksulluğun azaltılmasına katkı sağlıyoruz. Aynı zamanda yaşam standardını yükselterek göçü önlüyoruz. DSİ olarak ülke tarımı ve insanımız için özveriyle çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Gündüzler Barajı'nın tamamlanmasıyla Eskişehir'de susuzluk çeken tarım arazileri suya kavuşurken, bölge çiftçisi de modern sulamadan faydalanma imkanına kavuştu.
Barajın, bölgenin tarımsal üretim potansiyelini artırarak ekonomiye katkı sağlaması hedefleniyor