Somer Sivrioğlu, baba yadigârı, aile konağı Eskişehir’deki Sivrioğlu Konağı’nı ziyaret etti.

Sivrioğlu ailesi ‘Büyük Kafkas Sürgünü' sonrası Kafkasya'dan gelen ve Eskişehir Odunpazarı'na yerleşen varlıklı bir aile. Aile 5 dönümlük bir alan alıyor, birisi selamlık şu anda Eskişehir Türk Ocağı, diğer ikisi haremlik üç konak yapıyorlar. Çatakbayırı mevkiinden su getiriyor ve bu tatlı sudan caminin köşesine ve Şeyh Şehabettin Caddesine iki çeşme (Ağa Çeşmesi) yaptırıyorlar. Mevcut topraktan ve sazdan yapılmış olan Salı Mescidini imar ediyor ve kendi isimlerini veriyorlar.

Aile lületaşı işlemeciliği, ticareti ve ihracatı ile uğraşıyor. Konaklar 1900'e tarihleniyor. Aile 1950'lerde konağı Artvin Yusufeli'li bir aileye satıyor ve İstanbul'a taşınıyor. Somer Sivrioğlu, ailenin dördüncü kuşağı. Aileyi Kafkasya'dan baba dedesi getiriyor.

Somer Sivrioğlu “Aile yadigârımızda bir abidevi milli kuruluşumuzun, Türk Ocakları’nın faaliyette bulunmasından mutluluk duydum. Hem konağımız hem de ailemiz milli mücadelenin içerisinde bulunmuş, uzun yıllar konağın çatısında bir hayli mühimmat saklanmış” dedi.

Eskişehir'de profesör ve general yetiştiren emekli öğretmenlerden başarı sırları Eskişehir'de profesör ve general yetiştiren emekli öğretmenlerden başarı sırları

Sivrioğlu, ziyaretten duyduğu mutluluğunu, hislendiğini ifade ederek, konakta doğan ve 10 yaşını bu konakta geçiren babası ile tekrar ziyarete geleceğini ifade etti. Sonrasında Dede Mahallesi’nde bulunan ailenin adını taşıyan Sivrioğlu Cami ve sokağı ziyaret edildi.