Dolandırıcılar, öğrencilerin kişisel bilgilerini ele geçirdikten sonra, onları elektronik ödeme platformlarında hesap açmaya zorluyor. Bu hesaplar ise yasa dışı para aklama ve kumar faaliyetlerinde kullanılıyor. Sabah gazetesinde yer alan bilgilere göre, pek çok öğrenci, kendilerine gelen burs tekliflerine inanarak dolandırıcıların tuzağına düştü. Sahte burs vaadiyle faaliyet gösteren vakıflar arasında "Doğa ve Gelecek Vakfı (DOGEV)", "Yenilik ve Doğa Vakfı (YENVAK)", "Meltem Vakfı (MELVAK)", "Gençlik Burs Vakfı (GENÇLİKBURSVAKFI)", "Sevgiye Gelecek Vakfı (SEVGİYEGELECEK)", "Yeni Çınar Maddi Destek Vakfı", "Yüce Kültür Vakfı" ve "Destek Vakfı Engelsiz Yaşam Eğitim Bursu" bulunuyor.

Mağdur olan öğrenciler yaşadıklarını anlattı

Dolandırıcılardan mağdur olan öğrenciler, yaşadıkları olayları şu şekilde paylaştı:

Yağmur: "Burs başvurusu adı altında tüm bilgilerimi alıp Papara hesabı açtırdılar. Her ay 3970 TL para yardımı yapacaklarını söylediler. Önce hesabıma 110 TL yatırıp hesabı doğrulamak için 105 TL daha göndermemi istediler. Parayı gönderdikten sonra ailemle paylaştığımda kandırıldığımı fark ettim."

Aybüke: "Doğa ve Gelecek Vakfı adı altında benden, daha önceden sahip olduğum Papara hesabım üzerinden babamın ad-soyad, doğum tarihi, T.C. kimlik no, aktif telefon numaram, IBAN no ve üniversite bölümüm gibi bilgileri istediler. Ayrıca kendi numara ve e-posta adresleriyle açtıkları hesaba bilgileri girmemi talep ettiler."

Narin olayında gözaltı sayısı 24'e yükseldi Narin olayında gözaltı sayısı 24'e yükseldi

Murat: "Burs başvurusu adı altında tüm bilgileri alıp Papara hesabı açtırdılar. 2500 TL yardım yapacaklarını söylediler. Önce hesabıma 105 TL yatırmamı ve hesabı doğrulamak için 100 TL daha göndermemi istediler. Parayı gönderdikten sonra şikayetlerde yanıltıcı olduklarını anladım."

Kaynak: Haber Merkezi